Да ли је 35 милиона из резерве дато Скај мјузику намењено за куповину Студија Б?

Време на крају седнице предвиђено за усмено постављање одборничких питања. 20. седница, 30. јул 2015.

Заиста није уобичајено да одборници једни другима постављају питања, али морам да признам да не пише да је забрањено, тако да је могуће да отворимо ту праксу.

Када сам већ за говорницом да одговорим на питања господину Бакарецу која ми је поставио.

Дуго га познајем, јако  ценим његов допринос некада опозициони 90-их година, његов рад када смо били у коалицији итд. Не знам због чега данас мене „узима на зуб“ и покушава да изазове некакав сукоб. Не желим никакав сукоб са њим.

Одговор на прво питање је – не, није ми познато. Заиста  не знам те унутрашње проблеме и та питања. Ако сам Вас повредио и увредио што сам Вас назвао „пребегом“, извињавам се.

ПРЕДСЕДНИК:

Господине Алимпићу, али у писаној форми. Ако мислите да је могуће по Пословнику, који сте Ви писали, а тврдим да није,  може и усмено испред сале, али не за говорницом. Поставите одборничко питање.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Одговор на друго питање Вам је сад дао председник Скупштине, јер је рекао да сам ја писао Пословник. Није баш да сам га ја писао, али нека решења која су унапређења рада Скупштине, морам да кажем да су неке моје  ауторске идеје, нпр. ово мерење времена јер је заиста било немогуће у време радикала  контролисати време. То сам ја осмислио, а господа која се разумеју у то, направили су то врло јефтино и како видите, то добро ради. Препоручујем овакав систем и другима.

Да пређем на моја питања пошто имам мало времена.

Прво питање је, то сам чуо као неку причу, нисам имао могућности да то видим па зато постављам питање – да ли је тачно да је из буџетске резерве одређено 35.000.000 динара за помоћ „Скај мјузик“-у за концерт, што мислим да је скандалозно, с обзиром да је та сума већа од суме коју је град определио за „Белеф“, „Битеф“ и „Бемус“ заједно? Да ли је то тачно? На крају, када се ради завршни рачун, добијамо комплетан списак шта је све из буџетске резерве плаћено, а да не бисмо то чекали, реците ми сада.

ПРЕДСЕДНИК:

Колико знам, Град је био суорганизатор концерта.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Да ли је тај новац намењен за куповину „Студија Б“, што би заиста било скандалозно?

ПРЕДСЕДНИК

Није.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Надам се да ћете ми одговорити у писаној форми.

Треће питање је  Уговор са кинеским инвеститором, који је овде препричан од стране  председника општине Обреновац, да нам се достави, да видимо шта у њему заиста пише. Ако је он тако супер, не мора да се крије.

Такође да нам се достави и Уговор о „Београду на води“, за који смо чекали да се Комисија о конкуренцији изјасни, па је градоначелник рекао да ће да буде објављен и стављен на сајт Града, да можемо да га прочитамо. Хвала.