Да ли је тражење утврђивања кворума пред гласање „извргивање руглу“?

Обједињена расправа о тачкама 34. и 35. Дневног реда. 34. ПРЕДЛОГ КАДРОВСКОГ ПЛАНА ГРАДСКЕ УПРАВЕ ГРАДА БЕОГРАДА, СЛУЖБЕ ЗА ЦЕНТРАЛИЗОВАНЕ ЈАВНЕ НАБАВКЕ И КОНТРОЛУ НАБАВКИ, СЛУЖБЕ ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ, СЛУЖБЕ ЗА ИНТЕРНУ РЕВИЗИЈУ ГРАДА БЕОГРАДА И КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ЗА 2017. ГОДИНУ. 35. ПРЕДЛОГ КАДРОВСКОГ ПЛАНА ГРАДСКОГ ПРАВОБРАНИЛАШТВА ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2017. ГОДИНУ. 40. седница, 29. јун 2017.

Захваљујем се начелници Градске управе госпођи Пантелић на овим уводним речима. Она је објаснила да је то законска обавеза. Усвајање овог Кадровског плана. Оно што није баш сасвим јасно, рекла да је то била законска обавеза и када смо усвајали ребаланс у јануару месецу и када смо усвајали буџет у децембру месецу, односно, Закон је пре тога ступио на снагу и по Закону овај Кадровски план је требало донети истовремено са Одлуком о буџету за 2017. годину, који је усвојен у децембру месецу. Ја сам тада говорио о томе, па ево и сада говорим о томе. Можда се неко сећа, када смо усвајали буџет, ја сам рекао, питао – има ли неки Кадровски план који треба да донесемо? Нисмо га донели. Сада смо га донели. Сад је објашњено и зашто је то каснило. Ја то све прихватам. Видео сам овде да скоро све службе Управе, које су посебне, имају посебне кадровске планове. Ја имам једно питање – да ли Служба омбудсмана треба да има кадровски план, или не мора?

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА АНДРЕА РАДУЛОВИЋ:

Господине Алимпићу, знате да се по Пословнику одговара на крају.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Ово је крај. Да бих указао поштовање и част свим одборницима владајуће већине који су остали, пре гласања тражим да се утврди кворум. ПРЕДСЕДАВАЈУЋА АНДРЕА РАДУЛОВИЋ:

Молим одборнике који су изашли да уђу у салу. Дајем паузу 10 минута. (Пауза је дата у 20,15 часова – Наставак рада после паузе у 20,30 часова). Настављамо са радом. Констатујем да је у сали присутно 57 одборника. Прелазимо на одлучивање. (Уследило је гласање). Констатујем да смо усвојили предложени Кадровски план. Овим смо исцрпли дневни ред седнице. Желим да се захвалим свима који су данас ово издржали и да вас нешто замолим. Ја мислим да је ово нама данас за наук. Господин Алимпић је хтео да нас извргне руглу. Није успео. Држали смо се заједно и очекујем да овако буде и даље. Захваљујем се начелници Градске управе која је до сада издржала са нама. Захваљујем се свима на сарадњи и закључујем 40 седницу Скупштине града Београда. (Седница је закључена у 20,50 часова).