Где је парк?

Расправа поводом десете тачке Дневног реда: 10. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДОДЕЛИ НАЗИВА ПАРКУ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД – ПАРК РЕПУБЛИКЕ АРГЕНТИНЕ. 39. седница, 15. јун 2017.

Господин Рајковић из СНС, који је малопре говорио, прозвао ме је овде јавно да ја кажем као неко ко је дуго у Скупштини, зашто ја не знам колика је била чланарина за чланство у асоцијацији „EUROCITIES“. Ја нисам тражио ту информацију зато што је ја не знам. Задњи пут када сам ја проверавао, чланарина је била 4.260 евра за земље које су чланице централне и југоисточне Европе, јер имају попуст. То може и да се „изгугла“ на мобилном телефону. Ја сам хтео да поставим то питање да видим да ли представник предлагача зна, јер прошли пут није знао. Нисам чак ни очекивао да ћете успети да то нађете на интернету. Успели сте, свака Вам част. Значи, није баш 5.000 евра како сте рекли, нешто је мање, али и то је у реду. Ја имам права да поставим питање чак и ако знам одговор, да видим да ли ви знате. То је у складу са оним што је један од претходних говорника рекао да се ја за седнице припремам. Желим да вас натерам да се припремате и ви. Поставићу Вам још једно питање. Председниче, Ви сте малопре рекли одговарајући једном од претходних говорника да се прикључи иницијативи за вашу смену коју сам наводно ја покренуо?! Ја се не сећам да сам покренуо било какву иницијативу за Вашу смену. Председник Скупштине мора да буде из реда одборника. Погледајте овај састав Скупштине града. Ако би Вас сменили, вероватно би још неко горе решење предложили. Ви сте овде још и најбољи могући од понуђеног, тако да ја не предлажем Вашу смену. То што сте Ви малочас одборнику из владајуће коалиције дали две опомене, били сте потпуно у праву јер је он урадио срамну ствар и предложио је да Београд забрани одржавање „параде поноса“, по угледу на Москву. То је дискриминаторски предлог и у праву сте што сте му дали опомене. Мислим да треба да га искључите из ваше групе, јер то је једно крајње дискриминаторско понашање. А пошто је он део владајуће коалиције, онда изношење оваквих ставова баца једну врло ружну слику дискриминаторског понашања на читаву вашу коалицију.

ПРЕДСЕДНИК:

Молим Вас вратите се на тему, одузећу Вам реч.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Добро, да говорим по дневном реду. Питање за г. Чулића, није злонамерно питање, јер ја сам у склопу припрема за ову седницу заиста желео да видим будући Парк Републике Аргентине. Овде пише где се он налази, али проблем је што ја нисам успео да га нађем. Зашто? Зато што су у овом опису дате три улице које оивичавају тај парк, али не и четврта. Пише да је то та и та катастарска парцела. Могуће је, можда, да се то нађе по броју парцела, али када одете у парк не знате број парцеле. Парк је оивичен улицама Душана Вукасовића, Европском и Јапанском. То би могао да буде парк који је на источној страни од Душана Вукасовића, а могао би да буде и парк који је на западној страни. Која је четврта улица где се завршава Парк Републике Аргентине, пошто је то читав један блок препун паркова? Да ли је то улица др Ивана Рибара на западној страни или је то Нехруова или још даље Гандијева, на источној, па је то онда стварно велики парк? Дакле, да нам дате информацију код ове три улице која је четврта, да знамо где се завршава парк. Нејасно је на терену и не знам да ли ће то бити на самом терену означено, али би било добро да ипак знамо да ли је у питању мањи део те парковске површине, која је јако велика између тих улица, јер је ту у игри читав тај простор, који је врло велики. Хвала.

* * *

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Тражим реплику.

ПРЕДСЕДНИК:

Имали сте право на реплику после излагања одборника, сада не можете.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Ја сам тражио реч али ме нисте видели.

ПРЕДСЕДНИК:

Због мог слабог вида и још слабијег слуха, како сте ми малопре рекли, ја сам овде и слабовид и слабо чујем. Изволите, г. Алимпићу.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Господине Чулићу, није у питању зла намера. То није политичко питање. Не можете да ми кажете да је „члан Комисије из Демократске странке па да ја њега питам“. Ја ћу да питам Вас, иако ви нисте из Демократске странке. То није моја лична ствар па да кажете као што сте рекли: „Ићи ћемо ја и Ви па ћемо тамо да попијемо пиво и видећемо где је та четврта улица“. Скупштина треба да каже, град Београд треба да каже и када то изађе у „ Службеном листу“ треба да пише да је оивичено улицама тим и тим, да знају и грађани Новог Београда и читавог града, а не само ја и Ви да знамо. Боље је дефинисати, сада је можда и касно, али за неке следеће прилике да имате у виду, па ћу ја о томе овде да дискутујем и да тражим да се оивичи парк са свих страна и да може да се пронађе.

ДЕЈАН ЧУЛИЋ (с места):

Прихвата се.