Још мало о бројању путника ГСП

Расправа о урбанистичким плановима – наставак дискусије о бројању путника ГСП. 9. седница, 30.10.2014.

Ја нисам намеравао да се јавим за ову тачку и имао сам можда пар реченица везано за фирму која ће да изради План, међутим, пошто ме заменица председника прекинула, није ми дозволила да завршим реченицу, онда морам да се јавим.

Значи, члан 4. ове Одлуке каже: „Израда измена и допуна Плана детаљне регулације поверава се Центру за планирање урбаног развоја – ЦЕП-у…“ Из назива видимо да је то фирма која се бави планирањем урбанистичких планова, врло просто.

Е, ова фирма је добила и тендер за бројање путника. А онда смо видели у медијима да је извесна Студентска задруга „С“ позива студенте да се јаве да за 180 динара на сат…

Како да вам кажем, раније се није тако радило, могао је директор Дирекције за јавни саобраћај да се обрати тој студентској задрузи па да ангажује те студенте. Чему пројектантска фирма ЦЕП, која је очигледно кренула да добија на градским тендерима, као посредник у бројању између нас и студентске задруге? Чему посредник? Колико процената ће тај посредник од ових 33 милиона колико кошта бројање да узима? Због таквих ствари, непотребних, сумњивих тендера и посредника у тим тендерима, ми сад имамо минус у финансирању јавног сервиса.

ПРЕДСЕДНИК:

Господине Алимпићу, за свако питање можете се обратити надлежним службама и добити одговор. Само вас молим да не износите инсинуације.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Ја још чекам одговор на претходно питање које сам поставио.