Лажно представљање активиста СНС који поправке које врши Градско стамбено представљају као партијску активност своје странке.

Расправа поводом ПРЕДЛОГА РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ПРОГРАМЕ ПОСЛОВАЊА ЗА 2016. ГОДИНУ И ТО:

  • ЈП „Градско стамбено“

У још 19 јавних предузећа – наставак. 26. седница, 28. децембар 2015.

Прескочио бих сад добар део ових програма, и осврнуо бих се на још један, а то је Програм пословања за 2016. годину Предузећа „Градско стамбено“. Ту је један интересантан пројекат на који бих вам скренуо пажњу. Он се налази на страни 23. На страни 23. и то је пројекат који се зове „Мали пројекти Београда“.

Предузеће „Градско стамбено“ је ради тог пројекта, подигло један кредит, на страни 66. пише да је то кредит од 450.000.000 динара, на страни 61. пише да ће грађани преко „Инфостан технологија“ одржавање својих стамбених зграда, „Градском стамбеном“ морати да плате, а уз то и камату још на тај кредит од 30.000.000, јер је кредит 450.000.000, а на страни 61. пише да је 30.000.000 та камата за тај кредит. Зашто кредит, зашто камата? Зато што се изгледа запело, да се што више ових „малих пројеката“ уради за што краће време, односно у предизборној кампањи. Значи, у наредна три месеца потрошиће се тих 450.000.000 пара грађана који плаћају одржавање „Градском стамбеном“, а онда у наредном периоду, тих пројеката више неће бити, него ће средства онда да иду за враћање кредита и за камате. То чак и не би било тако страшно, јер су ти пројекти, овде пише, уређење заједничких просторија, улаза и прилаза, кроз извођење радова на замени дотрајалих поштанских сандучића, улазних врата, стаклених површина, уградња еколошке лед расвете, видео надзора, постављање противпожарних апарата, рукохвата, кречење заједничких делова и тако даље – све то што Градско стамбено и треба да ради, и то лепо звучи.

Али, ту је у току једна активност СНС, многи од вас то знају, неки у томе учествују, некима су звонили на врата, активисти СНС-а звоне грађанима на врата и нуде им да им они наводно окрече, поправе, уреде, представљају се лажно као радници или представници Градског стамбеног предузећа. Нуде им „мале пројекте“, дају им обрасце, попут овога, (показује летак) ово је са Савског венца, да грађани обележе да ли желе замену поштанских сандучића, замену улазних врата, поправку прилазног степеништа, све оно што пише овде у малим пројектима, на страни 23, а онда када тај њихов мали пројекат треба да се реализује, онда им залепе овакво обавештење на улазна врата, ево, ја сам ја то једно обавештење и сликао, пише – СНС, општински одбор Врачар: „драге комшије, обавештавамо вас да ускоро почињу радови на замени поштанских сандучића у вашој згради“ итд. у потпису СНС.

Ово је злоуптреба, баш бих волео заиста да неко дође и са ове говорнице каже да се то не догађа, јер се ради о хиљадама грађана којима сте звонили на врата.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА

г. Алимпићу, ово није тема Дневног реда.

ЗОРАН АЛИМПИЋ

Јесте. Ради се о једној заиста тешкој злоупотреби, о пљачки пара грађана.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА

г. Алимпићу, ја Вас молим, држите се тачке Дневног реда, али немојте коментарисати…

ЗОРАН АЛИМПИЋ

… лажно представљање и кршење Закона о финансирању политичких странака, кршење Закона о оглашавању, кршење Закона о Агенцији за борбу против корупције. Ја протестујем против овога, и кажем вам да овако Град, са овим политичким партијским злоупотребама ……

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА

г. Алимпићу, то што причате нема основа, ја Вас молим да поштујете седницу Скупштине града и одборнике који седе овде, ја Вас молим, то није тачка Дневног реда …

Молим Вас да се држите тачке Дневног реда …

ЗОРАН АЛИМПИЋ

Хоћете ли ми опет одузети реч и искључити микрофон?

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА

Господине Алимпићу, папир који држите  руци није папир који се налази као материјал у тачки Дневног реда? То Вас сад питам. Да ли се налази?

Одговорите ми на питање.

Немојте се деградирати на овакав начин, ја Вас молим.

Управо сам Вас питала нешто, тај папир који сте показали, да ли се налази у материјалу тачке Дневног реда?

ЗОРАН АЛИМПИЋ

Ово су оригинални обрасци које грађани попуњавају и изјашњавају се шта желе да им ваша странка поправи. Они мисле да им то поправља ваша странка. И то се ради. Проверите то ако не верујете. Хвала.

letak sns stambeno