Не одустају од изградње „Аушвица за псе“.

VII део – Обједињена расправа о тачкама Дневног реда: ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА СТАТУТЕ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА, О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА РЕБАЛАНСЕ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЗА 2016. ГОДИНУ ЗА ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА, О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКЕ О РАСПОДЕЛИ НЕТО ДОБИТИ ИЗ 2015. ГОДИНЕ ЗА ПОЈЕДИНА ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА И ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ЈКП „ПАРКИНГ СЕРВИС“ О КРЕДИТНОМ ЗАДУЖИВАЊУ ПРЕДУЗЕЋА. 31. седница, 22. јун 2016.

Време брзо пролази, па ћу да пређем на оно што је мени интересантније, ребаланс програма пословања за ЈКП „Ветерина Београд“. Ако се неко сећа, дакле, ја сам на једној од претходних седница, још прошле године, на 23. седници у новембру, говорио о том плану изградње тог концентрационог логора за псе, на 25 хектара шуме у Лисовићу, општина Барајево, где је планирано да се то огради, да се ту сабије неколико хиљада, неко каже 10.000 паса, који ће међусобно да се уједају, који треба тако да живе у тој шуми, што иначе градски пси не могу да поднесу. То се сад предвиђа као некакво наводно сјајно решење. Ја сам се био обрадовао, после те једне моје дискусије из новембра, пошто то није било у децембру у буџету, сматрао сам да сте одустали од тог изузетно лошег решења, да се покупе сви пси у Београду и да се набију у шуму. Мислим, тих 25 хектара шуме би на тај начин пропало, било би уништено, јер ће ти пси радити своје, ту флоре и фауне и неког живог света у тој шуми више бити неће. А сад да не говорим опет детаљно о томе. На жалост, ево у ребалансу – враћа се то у буџет. То је на седмој страни, детаљније мало на десетој и једанаестој, о изградњи тог великог прихватилишта у шуми ограђеној, где ће ти пси да буду. Ту се то хвали, наравно, како је то сјајно. Наравно, тих осамдесет и нешто милиона динара колико је сада предвиђено у ребалансу, ту су само за почетак. Још двеста милиона у следећој години треба на то утрошити, а ја мислим да је то јако лоше решење. И прошли пут када сам говорио о томе, ја сам цитирао био неки текст Ресорног одбора СНС-а, није битно, али са којим сам се слагао, који је наравно био написан у време када је СНС био у опозицији, где је стајало да таква решења нису добра решења, да је право решење ухвати, кастрирај, пусти, итд. Значи, позивам вас поново да прочитате тај ваш документ, ваше странке, од пре две, три године, који је врло лепо објаснио да овај начин решавања тог проблема није добар. Мислио сам да смо то стварно решили прошле године, међутим, ево поново се повампирила та идеја и опет директор Ветерине, Грубић, изгледа инсистира на том нај, нај, најлошијем и најпримитивнијем решењу које се не примењује више у другим земљама. То је технологија из прве половине 20. века. (Чује се добацивање из сале).

Још мало. Имајући у виду да су ово четири спојене тачке, пет, шест минута по једној тачки …..

ПРЕДСЕДНИК

г. Алимпићу, имате још времена, нема потребе за нервозом и да изазивате одборнике вашим констатацијама да ћете још мало. Говорите колико год желите, саслушаћемо вас до краја. Користите рационално своје време

ЗОРАН АЛИМПИЋ

Само реагујем на одборнике са којима комуницирам и очима и они мало добацују, тако да све је то у реду. Имамо времена, обећавам да нећу да искористим сво време.