Нови заменик градског правобраниоца

Расправа о тачкама дневног реда УТВРЂИВАЊЕ ПРЕСТАНКА ФУНКЦИЈЕ ЗАМЕНИКУ ГРАДСКОГ ПРАВОБРАНИОЦА ГРАДА БЕОГРАДА, ЗБОГ ПОДНЕТЕ ОСТАВКЕ и ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ИМЕНОВАЊУ ЗАМЕНИКА ГРАДСКОГ ПРАВОБРАНИОЦА ГРАДА БЕОГРАДА. 17. седница, 8.6.2015.

Нисам то баш детаљно пратио, али чини ми се да ово није прва оставка заменика правобраниоца. Мислим да је ово чак трећа оставка, можда и грешим.

Господин Кресојевић није баш дуго заменик правобраниоца. Значи, мало је необично да се тако брзо подноси оставка. Не знам шта је у питању, да ли је можда посао сувише тежак и обавезе велике или лоша процена? Надам се да са госпођом Грујић то неће бити случај.

Правобранилац, госпођа Благојевић је рекла да је Татјана Грујић изврстан правник, са чиме могу да се сложим. И ја је лично познајем – била је два мандата на општини Чукарица јавни правобранилац, а пре тога је била заменица начелника. Радили смо заједно и заиста град Београд ће са овим добити веома доброг правника на пословима где је то веома важно. Желим још додатно да изразим своје задовољство за овај предлог.

Госпођа Грујић је једна јако необична особа. Осим тога што је правник, она има и своје друго лице – завршила је Православни богословски факултет, завршила је Богословски институт. Као што је и наш ранији одборник, који је преминуо, она пева у црквеном хору. Њена активност у тој духовној сфери није ништа мања од њене активности у правној области, мада је то не чини ни на који начин мање добрим правником.

На жалост, она је и поред тог свог знања и искуства била у ситуацији, када је дошло до ове промене власти, да се не бави више правом, односно да се посвети мало тим својим другим позивом. Била је вероучитељ у гимназији, што верујем да је подједнако успешно обављала, али морам да изразим своје задовољство што је квалитет препознат и што ће она сада бити поново на месту које заслужује. Она је, иначе и велики стручњак за Душанов законик. Бранила је мастер рад на Правном факултету из те области.

Оно што је нама данас врло потребно је можда и повратак на нека правила из Душановог законика и оно чувено да све судије суде по Законику не по страху од царства. Камо среће да и данас имамо такве судије и такве правнике који суде по законику а не по страху од цара, а са Тањом Грујић мислим да ћемо имати таквог правника у Скупштини Града и желим јој добродошлицу. Хвала.