О промени назива предузећа Инфостан и о идеји да се Градска чистоћа бави припремом и послуживањем хране.

Расправа поводом ПРЕДЛОГА РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СТАТУТА:

  • ЈКП „Инфостан“,
  • ЈКП „Градска чистоћа“
  • ЈКП „Београдске електране“,
  • СРЦ „Ташмајдан“,
  • ЈП „Сава центар“. седница, 8. фебруар 2016.

Ми смо на једној од претходних седница, то је била 24. а ово је 27., значи 7. децембра прошле године донели ту одлуку, по мени потпуно непотребну и нејасну да предузећу Инфостан, које носи то име од 1989. године, променимо назив у „Инфостан технологије“. И ја сам тада и рекао да не постоји заиста никаква сврха, нити смисао мењања имена и сада имамо последицу тога, значи промена сад иде редом, оснивачког акта, статута и шта се све мења. Мења се штамбиљ, печат и лого нови треба наручити, вероватно меморандуме, сви рачуни сад морају да носе нови лого, ново име.

Значи потпуно беспотребни трошкови, које нема ко други да плати, него ће плаћати грађани који плаћају те рачуне Инфостана. Зашто се то ради? Зашто се то мења, штампа и мења лого, мени заиста није јасно, не видим никакав смисао, чак овде стоји да ће скраћени назив фирме бити Инфостан. Јер наравно Инфостан технологије је сувише дугачак назив па ће сад бити скраћен на Инфостан. Верујте да вам и то пише. Е сад, где ће се користити то скраћено, мислим заиста мени није јасно, па поново опет скрећем пажњу на бесмисленост неких одлука.

А на добром је трагу и ова друга о допунама Статута ЈКП „Градска чистоћа“ по коме ће сада „Градска чистоћа“ да се бави припремањем и послуживањем хране, покретним прехрамбеним објектима. Шта је то, да ли су то оне приколице што су се појавиле у Београду на води, па смо морали да мењамо Одлуку о комуналним делатностима, да би омогућили да и то буде легално.

Ја се сећам овде, вероватно и ви, прошле године, претпрошле године како су нам одавде менаџери, помоћници градоначелника, и остали говорили како је сад некаква силна квалитетна реформа јавних предузећа у току, која подразумева између осталог, да се предузећа баве само својим корбизнисом. То значи послом за који су основана а да се гасе ови споредни бизниси који су неки имали, између осталог су то ресторани јавне исхране, нека одмаралишта итд. И да је то све заостатак из прошлости и да сад ми то гасимо. Е, сад смо изгледа завршили тај циклус гашења и сад ћемо поново да отварамо ресторане и кад овако човек погледа да Градска чистоћа треба сад да се бави припремом, продајом хране, мислим нећу ни да кажем да ми све пада на памет. Али мислим да то није предузеће које треба тиме да се бави, мислим, ајде да убацимо онда нек ради то ГСП, нек раде то Топлане.

Уопште мислим и представница предлагача ни једном речју није објаснила зашто би сада Градска чистоћа постала угоститељ, кувар и припремала храну, какав је разлог тога, сврха? Не сумњам да можда и постоји неко објашњење али ми га нисмо чули, па ако га има добро би било да га чујем. Хвала.