Одбили мој предлог на Скупштини па га онда применили у пракси?

Расправа о Предлогу одлуке о подизању бисте професору Слободану Јовановићу. 20. седница, 30. јул 2015.

Даме и господо, нисам имао намеру да се јавим по овој тачки. Наша Одборничка група подржава ову одлуку. У ранијем сазиву је Плато Слободана Јовановића добио име. Тамо је постављена та плоча која сада стоји. У перспективи се размишљало о постављању бисте, тако да то није ништа спорно. Мислим да ће тај плато сада изгледати боље са једном бистом, са  тим називом.

Међутим, оно што је мене понукало да се јавим јесте нешто друго, о чему је госпођа Митровић Марић говорила. Замолила  је да је не прекинете, иако то није везано директно за ову тачку, па ћу то исто замолити и ја.

Најавила је изложбу предложених решења које су учесници конкурса предложили  за један други споменик. Ту је сада проблем. То сам сада проверио.

Ми смо на 14.седници, коју смо одржали 25. фебруара, донели Одлуку о подизању споменика српским жртвама страдалим у оружаним сукобима од 1991. године на простору бивше Југославије. То је Одлука Скупштине, са којом се ја нисам сложио. Рекао сам да овај назив није примерен. Ви сте сада поменули неки потпуно други назив. Нисам га запамтио. Поменули сте и остале грађане, не само Србе. То је оно што сам ја тада управо и тражио. Поменули сте 1990. годину а не 1991. годину, о чему сам такође говорио.

Дакле, не могу а да не изразим задовољство што су све моје сугестије изгледа прихваћене, али госпођо Марић, ко их је прихватио? Скупштина их није прихватила. Не можете Ви да промените одлуку Скупштине, без обзира што су у питању моји предлози.

Предложите нову одлуку да се промени назив споменика, у складу са новим предлогом који Комисија очигледно сада има.