Поништава се одлука о продаји ПКБ-а. Шта је следећи потез?

Расправа поводом ПРЕДЛОГА ОДЛУКЕ О ПРЕСТАНКУ ВАЖЕЊА ОДЛУКЕ О МОДЕЛУ И МЕТОДУ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ КОРПОРАЦИЈЕ БЕОГРАД А.Д. 29. седница, 28. април 2016.

Лоше започето, лоше се и завршава. Даме и господо одборници вероватно се сећате, ја сам о томе говорио за овом говорницом, сваки пут. И када смо доносили ону прву одлуку о приватизацији и продаји ПКБ-а, па кад смо ту Одлуку мењали, па кад смо доносили Одлуку да понудимо ПКБ за 51% од процењене вредности, па кад смо онда закључили да то није успело, па смо онда закључили да треба да се прода за трећину процењене вредности и ево на крају сада сазнајемо да очигледно није успео ни овај договор са Матијевићем и Костићем и да и за ту трећину није било захтева за откуп документације и да није поднета ни једна пријава за учешће у поступку?!

И на крају, доносимо сада Одлуку, то јест ви доносите, да све оно о чему смо толико дискутовали и што сте толико пута мењали, доносили, модел приватизације, да од тога одустанемо и да поништимо ту одлуку односно одлуке и да она сад престаје да важи. Па то вам ми све време говоримо. Шта ћемо сад? То не пише овде у овом образложењу или овој одлуци. Логично би било, оно што смо ми предлагали, оно што сам и ја предлагао као одборник од самог почетка, да сада ПКБ који је одржив, који функционише, који производи, који живи, да настави да ради у оваквим условима као сада, као Градско предузеће у власништву Града. Није баш добар термин градско предузеће, то је нешто друго, него је Град власник, да настави да функционише, да се у њега још улаже, да се оно унапређује док не постигне неку бољу тржишну вредност односно, док не буде могло да се прода ако баш мора и ако сте у томе неумољиви.

Оно што би било јако лоше, а што се бојим да је у ствари овде главни циљ, јесте да се крене у ликвидацију ПКБ-а. (Чује се „не“ из сале). Хвала господине Рајковићу што сте рекли са места „НЕ“. То је јако важно и ја сматрам да је моја дужност да за овом говорницом кажем: немојте да испадне да је ово увод у ликвидацију ПКБ-а, да радници остану без посла, да се радници нађу на улици а да се затим продаје, можда истим овим купцима који су били заинтересовани до јуче, само имовина. То не би било добро. Значи, град Београд сада мора да залегне за ово предузеће, оно ради тренутно, одрживо је, ствара профит, немојте га ликвидирати. То је моја молба а верујем да говорим и у име радника ПКБ-а. Хвала.