Пред новинарима Мишковића називају криминалцем, а онда му, дизањем руке, одобравају да мења регулационе планове и додатно зарађује.

Обједињена расправа поводом пет тачака дневног реда.  Урбанистички планови и Одлуке о израдама урбанистичких планова. Тачке 3. до 7. Дневног реда:  3. ПРЕДЛОГ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ БЛОКА ИЗМЕЂУ УЛИЦА ТОШИН БУНАР, ТРОГИРСКЕ, ПЕТРА КОЧИЋА И СКАДАРСКЕ, ГРАДСКА ОПШТИНА ЗЕМУН; 4. ПРЕДЛОГ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ БЛОКА ИЗМЕЂУ УЛИЦА ВОДОВОДСКЕ, БРАНЕ ЦВЕТКОВИЋА, РАЈКА РУЖИЋА, ПРОВАЛИЈСКЕ И РЕГУЛАЦИЈЕ ЖАРКОВАЧКОГ ПОТОКА, ГРАДСКА ОПШТИНА ЧУКАРИЦА; 5. ПРЕДЛОГ ИЗМЕНА И ДОПУНА ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ПРОСТОРНЕ ЦЕЛИНЕ КОСАНЧИЋЕВ ВЕНАЦ, ГРАДСКА ОПШТИНА СТАРИ ГРАД; 6. ПРЕДЛОЗИ ОДЛУКА: – о изради Плана детаљне регулације подручја између Булевара војводе Путника и улица Праховске и Штипске, Градска општина Савски венац; – о изради Плана детаљне регулације блока између Косте Главинића, Руске, надвожњака железничке пруге и Булевара војводе Мишића, Градска општина Савски венац; – о изради Плана детаљне регулације за део блока 20 Градска општина Нови Београд; – о изради Плана детаљне регулације пијаце у делу блока 44, Градска општина Нови Београд; – о изради Плана детаљне регулације пијаце Каленић, Градска општина Врачар; – о изради Плана детаљне регулације пијаце Бањица, градска општина Вождовац; – о изради Плана детаљне регулације блока између улица Војводе Степе, Отокара Кершованија, Билећке и Генерала Рашића, Градска општина Вождовац; – о изради Плана детаљне регулације подручја између улица: Стевана Бракуса, Ваљевске и Тоше Јовановића, Градска општина Чукарица; – о изради Измена Плана детаљне регулације за подручје између улица: Француске, Цара Душана, Тадеуша Кошћушког и постојеће пруге на Дорћолу, општина Стари град; – о изради Измена и допуна Плана детаљне регулације блока 51 у Новом Београду, прва фаза; – о изради Плана детане регулације дела III месне заједнице у Лазаревцу – за улице Бранка Пешића, Солунску, Славише Ђорђевића и Нову улицу (продужетак улице Славише Ђорђевића до везе са улицом Милентија Поповића), Градска општина Лазаревац; – о изради Измена и допуна Плана детаљне регулације за изградњу главног колектора и постројења за пречишћавање воде Лазаревца; 7. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ИСПРАВЦИ ТЕХНИЧКИХ ГРЕШАКА У ПЛАНУ ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ПОДРУЧЈА СЕДИШТА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ – ГРАД БЕОГРАД ЦЕЛИНЕ I –XIX; 41. седница, 26. септембар 2017.

Даме и господо градски одборници, морам да признам да сам изненађен овим образложењем које смо сада чули од градског урбанисте, пошто је говорио о Београду на води и неким пројектима у центру Града, а то уопште није на дневном реду. Ово су планови од којих је један на Чукарици, један у Земуну, а овај трећи је само окретница, план уређивања окретнице где се трамвај 2 окреће, где застаје, и ко се вози трамвајем зна да тај план нема везе са Београдом на води, односно да то везе са везом нема. Али, ја сам изашао да говорим због једне друге одлуке, коју ће наша Скупштина сада да донесе. Господине председниче, једна група одборника галами и добацује, мада практично нисам ни почео да говорим?!

ПРЕДСЕДНИК:

Молим вас да се престане са добацивањем.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Имајући у виду да овде нема присутног градоначелника и да нам се он ретко обраћа, а ја сам слушао његово емотивно излагање новинарима у ходнику испред сале и видео сам да је јако озлојеђен на одређене тајкуне.

ПРЕДСЕДНИК:

Алимпићу, молим Вас, планови су на дневном реду.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Баш има везе са овим планом који држим у руци. Чак је рекао – „бандитска организација“, што је кршење презумпције невиности која је овиме повређена, јер се нико не може сматрати кривим пре него што се на суду правоснажно утврди његова кривица. Заправо, поменуо је само једног од тих тајкуна на које је он као љут и озлојеђен. Поменуо је г. Мишковића. Страшно је љут на г. Мишковића. Молим вас да прекинете ове што „гракћу“.

ПРЕДСЕДНИК:

Нико не „гракће“.  Молим вас, мало мира.  Г. Алимпићу, ако Вам је идеја да ову заиста дивну Скупштину, која има заиста важне одлуке за грађане Београда, претворите у политички циркус, то Вам нећу дозволити. Обраћајте се одборницима с поштовањем. Ако неко негодује на Ваше излагање то није „грактање“, али негодују зато што сте успели да повежете Конференцију за штампу у холу испред Скупштине града са тајкуном Мишковићем у дневни ред који нема везе са тим. Молим Вас, говоримо о плановима који се тичу, Тошин бунар, Трогирска, Петра Кочића и Скадарска, општина Земун, затим Водоводске, Бране Цветковића, Рајка Ружића, Провалијске и регулације Жарковачког потока, општина Чукарица и Косанчићев венац, општина Стари град. Сигуран сам да о томе знате нешто јер сте са Чукарице и били сте дуго година председник Општине.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Тачка 6, одлука број 3, Одлука о изради Плана детаљне регулације за део блока 20 на Новом Београду, на углу Милентија Поповића и Зорана Ђинђића – у Предлогу одлуке стоји да ће израду плана финансирати предузеће „Delta Real Estate“. То предузеће је власништво г. Мишковића, који је окарактерисан пре пет минута у ходнику, од стране градоначелника врло ружно. Ако је то тако, ако је то што је градоначелник рекао истина, молим вас да скинете ту тачку са дневног реда.

МИРКО РАЈКОВИЋ (с места):

Да ли је то тема?

ПРЕДСЕДНИК:

Алимпићу, поново Вас опомињем да се вратите на дневни ред.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Предлажем да се повуче са дневног реда тачка о изради Плана за блок 20, који треба да финансира Мишковић, јер је то у његовом интересу, јер је то плац поред зграде његове компаније, који њему припада и сада се њему излази у сусрет да он плаћа израду плана и да он прави тај план како му одговара. То је права истина.

ПРЕДСЕДНИК:

Г. Алимпићу, молим Вас да се вратимо на дневни ред.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Градоначелник пред новинарима говори –  као фол ви сте у сукобу и он, Мишковић је као за вас тајкун и бандит.

РАДОСЛАВ МАРЈАНОВИЋ:

Мишковић није на дневном реду.

ПРЕДСЕДНИК:

Молим вас за мир и нећу да дозволим такво понашање ни према једном одборнику. Ви г. Алимпићу, престаните да кршите људска и уставна права људи у овој земљи. Ако је неко у претходном периоду чинио кривична дела, за то ће одговарати пред органима ове земље, али то не значи да у складу са законом не може да ради друге послове у овој земљи. Молим Вас, сконцентришите се на дневни ред. Престаните да будете опседнути г. Мишковићем него говорите о плановима.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Ја говорим о тачки 6. дневног реда. Мишковић јесте на дневном реду јер он, према предлогу ове одлуке коју треба да донесемо, финансира и плаћа овај план и ради тај план ради свог интереса. Градиће ту зграде, и ви ћете му дозволити овом одлуком да ту буде већа спратност него што је тренутно дозвољена у том делу града, да би зарадио више пара и вероватно, поделио са људима који су повезани са водећим странкама.

ПРЕДСЕДНИК:

Сада Вам заиста изричем опомену због некоректног изражавања према одборницима. Господине Божовићу, немојте говорити са места, као и остали.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Изричете ми опомену зато што изражавам оправдану сумњу у корупцију? Па то сваки, малтене, сваки одборник овде ради у сваком говору. То стварно није у реду. Нисам ја увео ту праксу да се сумња на корупцију са говорнице него ви. Зар сте заборавили?

ПРЕДСЕДНИК:

Алимпићу, смирите се. Искључио сам Вам микрофон, г. Алимпићу. Алимпићу, молим вас да некако сузбијете нервозу која влада међу вама.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Ја сам ионако завршио, а Ви ако желите да говорите, пријавите се за реч.

ПРЕДСЕДНИК:

Не, ја имам права као председник Скупштине да се осврнем на Ваше узнемиравање свих одборника у овој Скупштини, на Ваш говор који нема баш много везе са тачком дневног реда и на Ваше инсинуације да се неке ствари у овој Скупштини раде да би неко украо неке паре. Молим Вас, као што не дозвољавам да се други баве инсинуацијама када сте Ви у питању, а имам пуно повода, тако нећу дозволити ни Вама да то радите са ове говорнице. Можемо наставити ову Скупштину тако што ћемо с поштовањем обраћати једни другима и држати се дневног реда, иначе нас такво ваше понашање неће одвести нигде, а тачке које се налазе на дневном реду су од изузетног значаја за грађане Београда. Молим мир у сали, хајде да сви мало ћутите док причам. Не можемо да правимо циркус у овој Скупштини. То што су избори, то што се неко плаши за свој рејтинг, за свој цензус, то није мој проблем. Како смо почели првог дана 2014. године, тако ћемо и завршити овај мандат. Хоћу да се обраћате једни другима с поштовањем и да се држите дневног реда и да сви радите у интересу грађана. Не морамо да се слажемо али не можемо да се вређамо. Алимпићу, дао сам Вам опомену и очекујем од Вас да се држите Пословника до краја Скупштине. Следећи пријављени говорник је Мирко Рајковић.