Промена униформи комуналне полиције

Расправа о Предлогу одлуке о измени и допуни Одлуке о униформи и ознакама комуналних полицајаца.  14. седница, 25.2.2015.

Констатујем да је Савет за локалну самоуправу, мада не знам зашто му је то у надлежности, пре ове седнице имао на дневном реду и ову тачку. Тамо смо имали ту могућност да господину Ристићу, начелнику Комуналне полиције, поставимо нека питања.

Он је потврдио да је овде, у ствари, у питању припрема за јавну набавку, која се спрема за куповину нових униформи. Он је дао образложење. Образложење је то да постоји разлог да се изврше неке промене. Између осталог и промена сировинског састава. И сада овде имамо ту кључну измену. Имамо да се мења члан 4. Кошуље које ће носити полицајци у наредном периоду, та нова набавка, ове плаве кошуље неће више бити памучне, него тканина мешовитог састава. Пошто ми овде нисмо добили никакво образложење зашто. Није образложење да доносимо одлуку зато што постоји потреба да донесемо одлуку. То није образложење. Образложење је памучне тканине из тог и тог разлога не ваљају и требају нам мешовите.

Ја не знам сада, ја волим памучне кошуље. Ја претпостављам да сви ви овде имате памучне, а сумњам да неко има ту мешовиту. Можда неки људи имају алергије и зноје се и ту може да буде некаквих проблема. Можда се те мешовите тканине  лакше пеглају. Хајде да нам неко образложи зашто ми то сада мењамо, да нам каже зашто ми то мењамо? Можда заиста постоји неки разлог зашто не ваљају памучне кошуље, него су боље синтетичке.

Надам се да није разлог у томе што ми већ имамо у виду неког добављача, па му је овако згодније. Како да вам кажем, опозиција у то увек мора да сумња и у том правцу. И ви сте сумњали, а и ми, ето. Значи, ако није то у питању, онда бих молио заиста начелника да нам каже. Ето, ја сам радознао и можда ја пређем на те мешовите кошуље – зашто су оне боље. Хвала вам.