Реплика – о бројању путника у ГСП

Реплика – 9. седница, 30.10.2014.

Што се тиче ГСП, ја нисам хтео о томе да говорим али, ево, сад морам, јер сам прозван. Значи, ја сам јутрос, кад сам долазио овде, од Пијаце Баново брдо до Главне поште у аутобусу 23 избројао 18 пута је валидатор који ми је био до главе, рекао: – поштовани путници, очитајте вашу карту.* Значи, то ћу и да сањам, разумете ли? Значи, ко смишља тако бизарне идеје и начине да се грађани Београда малтретирају, ја стварно не знам, али то да помогне и да поништи све оно што сте говорили и што сте радили раније, неће. Нису бирачи баш такве будале да када ви говорите – то је пљачкашки, то не треба, то не ваља, немојте да плаћате, а онда када дођете ви на власт и кад сте ви одговорни за тај систем, онда кажете – е, сад плаћајте. Па, није то баш тако једноставно, знате. И то је системски проблем који ми имамо овде са ГСП.

Што се тиче бројања, ево, ја сам бројао данас џабе. Значи, 33 милиона динара кошта бројање. И на тендеру, колико сам видео, учествовале су две фирме. Добила је фирма ЦЕП – Центар за пројектовање. Тој фирми ћемо, као следећу тачку, сад да дамо да нам прави један урбанистички план.

ПОТПРЕДСЕДНИК АНДРЕА РАДУЛОВИЋ:

Господине Алимпићу, ваша два минута је истекло. Хвала вам пуно. Вратите се на ваше место. Морам следећег говорника да прозовем.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Броје студенти преко студентске задруге…

 

*Пар дана после овог говора у Скупштини града упозорења која изговара валидатор („поштовани путници, очитајте вашу карту“) су са два упозорења по станици проређена на једно упозорење по станици.