Реплика одборнику Владимиру Орлићу (СНС), након његове увредљиве дискусије.

Реплика одборнику Владимиру Орлићу (СНС), након његове увредљиве дискусије, 36. седница, 29. децембар 2016.

Извињавам се, ја овде (показује на грб Града Београда) осим црвене и беле видим и плаву и жуту боју. Мени је вид још увек довољно добар. Али, то сада није битно. Оно што је овде битно јесте да сам се ја јавио за реплику, јер се одборник јавио по повреди Пословника, а није говорио о повреди Пословника, него је мене лично вређао. Одмах да вам кажем, наш Пословник то не дозвољава. Одборници су дужни једни другима да се обраћају са уважавањем. Читам члан 90. Пословника – „Није дозвољено коришћење увредљивих израза, нити изношење чињеница и оцена које се односе на приватан живот других лица“. Господин одборник је нов, недавно је дошао у Скупштину града, донео је из Парламента Републике очигледно неке друге манире. Ми овде немамо те манире, ми то једни другима овде не радимо. Ми овде једни другима не говоримо да су фрустрирани, не говоримо да пате од кризе идентитета.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА АНДРЕА РАДУЛОВИЋ:

Господине Алимпићу, ја се извињавам, морам да Вас прекинем. Није тачно то што причате, сведоци смо овде две и по године ружних речи које су изговорене. Молим Вас, имајте поштовање према одборнику који се налази у сали.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Како нисте њега прекидали и упадали му у реч када је изговарао увреде на мој рачун? Ја имам више од 50 година, и не може мени неко да каже да ја патим од кризе идентитета.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА АНДРЕА РАДУЛОВИЋ:

Нисам ни Вас прекидала пре тога. Молим Вас, време Вам истиче.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Ја стварно не разумем зашто ме прекидате у реплици? Ја само покушавам да замолим одборнике да се односе са поштовањем. Ми немамо никакав личан сукоб. Ако неко нешто изнесе, ако се неко позове на документ који смо сви добили, а онда изађе одборник и вређа га лично и каже му – он је фрустриран, он је овакав, он је онакав, значи, напад на човека, да би се сасекли нечији аргументи. Ја знам да они тако раде у Републичком парламенту, али хајде да овде тако не радимо, молим вас.