Стотину пута поновљене напредњачке лажи лако се демантују аргументима и документима.

Расправа поводом ПРЕДЛОГА ОДЛУКЕ О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2015. ГОДИНУ, ПРЕДЛОГА ОДЛУКЕ О УТВРЂИВАЊУ КРИТЕРИЈУМА И МЕРИЛА ЗА ОБИМЕ БУЏЕТА ГРАДСКИХ ОПШТИНА и ПРЕДЛОГА ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ И ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА, ПРОЈЕКАТА И АКТИВНОСТИ КОРИСНИКА СРЕДСТАВА БУЏЕТА ГРАДА БЕОГРАДА У 2016. И 2017. ГОДИНИ. 25. седница, 21. децембар 2015.

ПРЕДСЕДНИК:

Хвала господине Јовичићу.

Овим смо завршили овај круг реплика, више не дозвољавам никоме да одступи од Дневнога реда и да забављате јавност.

Господине Алимпићу, ко је следећи говорник? Господин Алимпић, сад гледам само ко је говорио и молим вас господине Алимпићу само о дневном реду.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Господине председниче, зар само за мене посебна правила?

ПРЕДСЕДНИК:

Зато што прошли пут нисте били добри.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Немојте молим вас, то стварно треба да вас је срамота, значи господин Јовичић дође овде и прича шта год му падне на памет о било чему и ви ни реч не кажете. Мене сте због тога на прошлој седници избацили напоље из сале.

ПРЕДСЕДНИК:

Нисам, нисам, није истина, ко вас је избацио из сале.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Да вам кажем, стварно није у реду, ако хоћете да се говори о Дневном реду то треба да важи и за председника Одборничке групе Српске напредне странке а не само за мене.

ПРЕДСЕДНИК:

Важи за све.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Имам право да говорим о свим темама о којима је и господин Јовичић говорио.

ПРЕДСЕДНИК:

То ћу ја проценити изволите, ја ћу проценити.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Па ви сте сами рекли да ако не поштујемо Пословник онда рад Скупштине нема никаквог смисла.

ПРЕДСЕДНИК:

Тако је.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Ви га не поштујете уопште, али бар сте то рекли па се сад тога држим.

ПРЕДСЕДНИК:

Хвала вам. Сад ви о Дневном реду. Сад ви треба да поштујете Пословник.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Хоћу ја о Дневном реду али прво ћу да кажем да су неке ствари које је господин Јовичић овде изговорио чиста неистина и лаж и ја га позивам, по ко зна који пут га позивам, позивао сам раније и друге овде из првог реда да само документује то што прича, знате. Та чувена прича о некаквом дефициту који је садашњи Градоначелник наследио од 20%, па се то мења у различитим изјавама  20,21,22,25% – то је све неистина. Градоначелник, а ово намерно кажем, сваки пут када дође до микрофона, сваки пут, значи страни гости кад су у питању, стална Конференција градова, било која прилика и изјава овде кад говори он каже да је наследио 20% дефицит!? Људи дајте једном ми донесите где то пише, где то пише, документујте то? Господине Милосављевићу (Градски секретар за финансије) да видим тај дефицит од 20%? Ја сам поставио одборничко питање и на њега сам добио од Секретаријата за финансије одговор потпуно јасан који сам и ја знао. Тај одговор каже да када је господин Мали постао председник Привременог органа он је наследио дефицит од 5,14% што стоји у Одлуци о буџету за 2013. годину, Службени лист 65/12 од 14.12.2012. године, а кад је постао Градоначелник, онда је наследио по Одлуци о ребалансу из 2013. године значи Службени лист 59/13, од 2.12.2013. године, наследио је дефицит од 3,51%. То стоји у одговору на одборничко питање које сам ја добио од Секретаријата за финансије, то су документа, папири, и то су бројеви службених листова у којима то пише.

Реците ми број Службеног листа у коме пише да постоји дефицит од 20%? Непрекидно понављате упорну лаж коју ја овде демантујем. Људи то није нормално, то је патолошки. Разумете ли? Исто као Премијер када каже да смо напредовали на листи Дуинг бизнис за 32 места, а то свако може да провери на сајту Светске банке да није тачно. Али онда се накнадно и сам премијер исправио, рекао је „погрешио сам промењена је метадологија, није 32 места него 9.“ Проверите, човек се исправио. А онда овде одборници као папагаји непрекидно понављају 32, 32, 32?! Људи, ало, није 32, имате сајт Дуинг бизнис укуцате у Гугл и нађете, погледате 2016. година, значи које је место – 59. и погледате 2015. година, било је 68. место, 9 места разлике, разумете. Па ако вас баш то занима погледајте колико има индикатора, има 10 индикатора. У 5 смо назадовали као земља, у 3 смо потпуно на истом месту, само у два смо порасли. И то је утицало на тих 9 места, значи то је говорио господин Јовичић. Нема ничега шта је рекао а да је рекао истину, да је рекао истину ја не бих ништа одговорио али да говори тако лаж до лажи, неистину за неистином, глупост за глупошћу које су лако проверљиве на интернету, требало би да је срамота да људи за овом говорницом говоре неистину коју не могу да докажу. Ја за све што кажем имам папир. Имам доказ.