Уместо да одговарају аргументима – вређају

Приговор поводом повреде пословника. 20. седница, 30. јул 2015.

Рекламирам повреду Пословника. Немам право на реплику на реплику. Рекламирам члан 90. Пословника, који је очигледно повређен. Члан 90. гласи „Одборници су дужни да поштују достојанство Скупштине. Одборници су дужни да се обраћају једни другима са уважавањем. Није дозвољено коришћење увредљивих израза“ итд.

Господину „самосталном“ (Небојша Бакарец, бивши члан ДСС-а, од ове седнице члан „самосталног ДСС-а“)  нећу ни да одговарам, није достојан мог одговора. Са прелетачима и пребезима уопште нећу да полемишем.

Господин Рајковић (из СНС) је рекао да сам ја неморалан. Господине Рајковићу, то је лично својство да ли сам ја неморалан или моралан. То вређање аd hominem, напад на човека, његова лична својства итд, користи се када се немају аргументи. Овде нико није дематовао аргументе које сам ја изнео, чињенице које сам ја изнео, предлоге о којима сам говорио, који су само у интересу грађана Београда, које представљам. Можете лично да ме вређате колико год желите и мене и моју странку, али ја ћу наставити да будем конструктиван и да говорим оно  што мислим да је боље за грађане Београда које представљам.

Председавајућа, молим Вас, ако неко некога вређа да Ви реагујете јер је то Ваша обавеза по Пословнику. Није ово Скупштина Републике. Не радимо ми тако.  Иначе, не сматрам себе неморалним човеком.