За разлику од свакодневне ситуације у медијима на седницама Скупштине града бар се може реплицирати и одговорити на лажи.

Расправа поводом ПРЕДЛОГА ПРОГРАМА РАЗВОЈА СПОРТА У ГРАДУ БЕОГРАДУ ЗА ПЕРИОД ОД 2016. ДО 2018. ГОДИНЕ. 26. седница, 28. децембар 2015.

И мени се исто свидело излагање госпође Жугић. Све је ово интересантно, али не знам из ког разлога се у једном тренутку окренула према мени и саопштила крајње нетачан податак како општина Врачар улаже нула динара за спорт?

Нула динара за спорт?! Ево, ја сам узео мобилни телефон да проверим, „vracar.rs“ сајт, са десне стране пише – одобравање финансијске помоћи спортским клубовима и појединцима, можете да преузмете обрасце за спортске организације, по конкурсу као и ван конкурса. Општина Врачар улаже неколико милиона динара сваке године у спорт преко конкурса за спортске организације, за појединце, као и ван конкурса и наравно преко спортског центра Врачар такође више милиона динара за спортске програме, за клубове који тамо бесплатно тренирају, за бесплатно пливање и сличне програме. Општина Врачар је направила, ја мислим, 8 или 9 теретана на отвореном за вежбање, више него свака друга општина, Не знам каква ће сад бити ситуација, пошто је овогодишњи буџет врло скресан централним општинама и колико ће бити пара? Катастрофа је оно што се десило, да је СРЦ „Врачар“ добио порез на имовину коју је плаћао 150.000 динара, пре вашег доласка на власт, 2013. године да плаћа сада 7.500.000 динара, јер већи део онда пара које општина даје Спортском центру не иде за спорт, него иде за порез на имовину, што је катастрофа, па молим г. Гака да тај проблем реши, не само за овај Спортски центар него и за друге, јер је бесмислено да милиони из ових спортских центара се враћају у буџет кроз порез на имовину.

ПРЕДСЕДНИК

Време, г. Алимпићу.

ЗОРАН АЛИМПИЋ

Добро, морао сам заиста да реплицирам јер треба да водимо рачуна стварно, ако не знамо, ако нисмо проверили, немојте тек тако бесмислице да износите.

ПРЕДСЕДНИК

Реплицирали сте, појаснили сте нам, хвала Вам, колегиница није имала лошу намеру. Имала је врло лепу, инспративну дискусију.