Зашто седнице Скупштине града увек почињу са закашњењем?

Расправа о  Извештају Административно–мандатне комисије са Предлогом одлуке о утврђивању престанка мандата одборника Скупштине града Београда. 21. седница, 15. септембар 2015.

Добар дан, даме и господо одборници, председавајући, обично се не јављам као председник Административно–мандатне комисије када је у питању оставка одборника, али овај пут морам да се јавим да бих вам изнео податак да је седница седница Административно–мандатне комисије била заказана у 9,30, да је почела са неких 5 минута закашњења, значи у 9,35, да је завршена за 5 минута, значи у 9,40, те да то никако не може бити разлог за кашњење седнице, као што је то рекао господин председник.

Такође, не може бити разлог ни то што је заседала Градска изборна комисија, јер она ће заседати тек сада када ми утврдимо престанак мандата одборника.

Дакле, господине председниче, разлози које сте изнели за кашњење не стоје. Они не постоје. Није било овај пут никаквих разлога за кашњење, осим то што ви нисте уопште дошли у зграду на време, а ми смо сви чекали. Хвала.

ПРЕДСЕДНИК:

Ако сте чекали мене, а нисам дошао на време, онда сте изнели једну велику неистину, али се нећу тиме бавити. Били сте дуго председник овог парламента, били сте и заменик председника. Ваше седнице знале су да почну и дан касније.

ЗОРАН АЛИМПИЋ (С МЕСТА):

С разлогом.

ПРЕДСЕДНИК:

А ви сте увек имали разлог. Увек имате образложење. Слажем се.

Захваљујем се господину Алимпићу.