Постављање одборничког питања, са говорнице на крају седнице, о проблемима са почетком изградње нове аутобуске станице.

Даме и господо, ја сам, као и господин Бакарец, своје питање предао на писарници, али, пошто видим да се уводи обичај од владајуће стране да се, иако је питање предато на писарници, чита и овде, можда због записника, или не знам због чега, и ја ћу моје питање, које сам већ предао, да прочитам овде.   Питање гласи:

Тражим да ми се достави комплетан текст уговора између града Београда и Београдске аутобуске станице а.д. Београд – БАС, који је 4. јула 2017. године потписао градоначелник Синиша Мали са директором БАС-а Анђелком Мучибабићем, за изградњу Аутобуске станице на локацији Блок 42 на Новом Београду.

Да ли је пре потписивања овог уговора прибављена сагласност градског правобранилаштва? Уколико јесте, тражим да ми се достави текст сагласности.

Имајући у виду да је природа овог уговора заправо Јавно-приватно партнерство, да ли је претходно спроведена процедура предвиђена Законом о јавно-приватном партнерству и концесијама, јер то подразумева транспарентност и јавни позив за прикупљање понуда.

Зашто је град обуставио све активности на изградњи Аутобуске станице и да ли је тачно да БАС нема довољно финансијских средстава да изгради станицу јер ниједна банка не жели да им да кредит?

Да ли се због тога гради привремена станица и да ли је тачно да је гради предузеће „Миленијум“? Ко финансира ту градњу?

Уколико је тачно да се гради нова привремена станица, да ли то значи да БАС не може да испуни услове из уговора? Зашто град тај уговор не раскине? Хвала.