Реплика градоначелнику у вези неистине да је наследио дефицит од 20%.

Расправа поводом ПРЕДЛОГA СТРАТЕШКОГ ПЛАНА РАЗВОЈА СИСТЕМА ВОДОСНАБДЕВАЊА И КАНАЛИСАЊА НАСЕЉА НА ШИРОЈ ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА У ПЕРИОДУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ 2015- 2025. ГОДИНА. 23. седница, 30. новембар 2015.

ПРЕДСЕДНИК:

Захваљујем се градоначелнику.

Можете, немојте да се дерете толико г. Алимпићу, чекајте да кажем хвала градоначелнику Београда што је испоштовао одборнике, што је учествовао у расправи и дао образложење.

Изволите г. Алимпићу, имате право на реплику.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Реплика није део дискусије, реплика се по Пословнику може дати у одређеним условима, а и не мора, ја чак мислим да и нисам морао да добијем право на реплику. Градоначелник се није увредљиво изразио и по том основу нисам имао право, али ми се директно обратио, поставио ми одређена питања и рекао неке ствари. Прва ствар је та да је градоначелник поново рекао да је наследио дефицит од 20%. Знате, ја сам на то њему више пута одговарао, па ћу сада поново да одговорим. Значи, гадоначелник Београда г. Мали није наследио дефицит од 20%, то није истина, то је неистина. Прво је немогуће јер дефицит града већи од 10% по закону није дозвољен, по Закону о буџетском систему, члан 27. град може да буде у дефициту само до 10% и свакако бисте и ви сви чули и раније да је Београд имао дупло више од законом дозвољеног процента. Дефицит је био, по Одлуци о буџету за 2013. годину, Службени лист 65/12 од 14. децембра 2012. године, дефицит је био 5,14%, и то је онда наследио Привремени орган, председник привременог органа г. Мали, а онда је Привремени орган урадио Одлуку о ребалансу буџета за 2013. годину, па је онда дефицит смањен са 5,14% на 3,51%. И када је постао градоначелник, наследио је дефицит од 3,51%. Ја сам навео бројеве Службеног листа града Београда које можете наћи на интернету, на сајту Службеног листа.

Друга ствар, то што ће бити предвиђено 12 милијарди у буџету за Дирекцију, па било је у прошлом буџету за предвиђено 10 на почетку године, а сад смо рекли да немамо ни пет. Значи предвиђено је да ће бити, али неће се остварити. А те милијарде које помињете и које инвеститори и тајкуни дугују Дирекцији, који нису плаћали, ви им сада опраштате. Опраштате им законима које доносите.

 

ПРЕДСЕДНИК:

Захваљујем се г. Алимпићу и г. Синиши Малом, можемо прећи на изјашњавање.