Шта је урађено за безбедност саобраћаја?

Расправа о ПРЕДЛОГУ ЗАКЉУЧКА О УСВАЈАЊУ ИЗВЕШТАЈА О СТАЊУ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2014.ГОДИНУ. 18. седница 23. јун 2015.

Нисам се јавио за реч, као што сам и рекао да се нећу јавити, али јавио сам се за реплику. Господин ме је љубазно прозвао и ред је да нешто кажем.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА  АНДРЕА РАДУЛОВИЋ:

Извињавам се, да ли може да се намести време?

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Тече време од Одборничке групе Демократске странке, али сам се јавио за реплику.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋА  АНДРЕА РАДУЛОВИЋ:

Не, у реду је, само сам хтела да вас испоштујем.

ЗОРАН АЛИМПИЋ:

Ви сте сада рекли да је у неком претходном периоду у овој Скупштини било политичких говора. Да, било је очигледно да се овде почиње нека кампања. Неки то раде агресивно и непристојно, као господин Јовичић, који очигледно води кампању да буде председник општине Палилула. Ви очигледно у Младеновцу сада водите неку кампању, па причате о општини Младеновац. Међутим, ово је говорница Скупштине Града. Није ово говорница за вођење кампање ко ће у којој општини шта да буде, нити овде има бирача да вас слушају.

То што ви имате са општином Младеновац препустите то тој говорници, а ово је тачка дневног реда која је готово стопроцентно градска надлежност. Значи, градска надлежност. Град гради саобраћајнице, али када ме „вучете за језик“, на страни 11 може се видети шта сте ви то урадили, осим плаћања студија, истраживања, невладиних организација итд., што не бих коментарисао – изграђено је нових 1,2 километра тротоара у целом Београду, урађено девет нових семафора и 161 „лежећи полицајац“, то је вероватно лакше и јефтиније. Ето, то сте урадили. Шта, сада ја треба да изађем и да хвалим ово?

Надам се у овој години, када буде следећи извештај, да ће то да буде више и боље. Заиста, нема сврхе да сада злоупотребљавамо ову говорницу и да водимо кампању за Палилулу, Младеновац, Обреновац. За Обреновац нећете сада пошто сте председника преузели, па ће он опет ваљда да буде председник.